Zangles

IMG_0271Zingen is gezond en heerlijk, vooral in de badkamer. Maar als er wat druk achter zit gaat het niet altijd zoals je zou willen. Je voelt de druk letterlijk tegen je stembanden, je denkt te weinig adem te hebben, je haalt hoge of lage noten niet, je krijgt een rauw gevoel in je keel of je bent hees na een koorrepetitie. In mijn lessen kan ik je hiermee helpen. We werken aan een natuurlijke en ontspannen klank, een gezonde ademhaling en een gezond zelfbeeld over je stem. Hieronder een paar dingen die veel aandacht krijgen in mijn lessen:

 1. Een onbelemmerde ademstroom.

  Met gemak lange lijnen en hoge noten zingen is echt niet alleen weggelegd voor zelfverzekerde natuurtalenten. Ik heb allerlei gekke oefeningen die je helpen om je adem beter te laten stromen. Vaak zal je meer moeten laten dan doen. Je zult merken dat ook jij met meer gemak de hoogte of laagte in kan of die lange zin op één adem kan zingen.

 2. Fouten durven maken.

  Wie kent het niet, de angst om fout, vals of lelijk te zingen? Maar bij mij in de les mag het, zonder gêne! Oordeel niet te hard over jezelf, je leert veel meer door voluit de fout in te gaan dan door je in te houden en angstig te zijn.

 3. Het vertellen van een verhaal.

  Waar gaat de tekst over? Wat heeft de tekst met de muziek te maken? Wat betekenen de muziek en de tekst voor jou? Hoe kan je dat uitdrukken? Hoe speel je een rol en blijf je dicht bij jezelf? Heel erg leuk en ook spannend om aan te werken.

 4. Muziek studeren.

  Je noten en tekst kennen is belangrijk als je echt lekker wil zingen. Als je geen tijd hebt om te studeren werken we aan wat je wel kent of we studeren in de les. Als je sneller wilt gaan kun je zelf thuis studeren. Ik kan je helpen met efficiënt en zelfstandig studeren.

 

Mijn zanglessen vinden plaats in Delft en de kosten zijn €35,- per les. Een les duurt drie kwartier. Als je het leuk lijkt om met mij aan je stem te werken spreek dan eens een gratis kennismakingsles van een half uur af. Dat kan via het contactformulier.

Tot ziens!