bio

image2Illustratie

Saskia is op haar derde begonnen met tekenen en doet dat nog steeds. Zij heeft in 1994 de Koninklijke Academie voor Beeldende kunsten afgerond in de richting autonoom beeldend kunstenaar. Ze heeft in diverse galeries geëxposeerd, waaronder de Pulchri Studio en Arti et Industriae (tegenwoordig Artibrak) in Den Haag. Veel van haar vrije werk is in het bezit van particuliere kunstliefhebbers. Tegenwoordig richt zij zich op illustratie.

Zang

Saskia is op haar derde begonnen met liedjes zingen. Zij was in de gelukkige positie dat zij het vak “zingen” nog op de basisschool kreeg. Op haar twaalfde begon zij in een jeugdkoor, en heeft sindsdien altijd in koren gezongen. Tijdens haar studie aan de Academie voor Beeldende Kunsten in den Haag, in 1990, kreeg zij haar eerste klassieke zanglessen. Zij heeft lessen gevolgd bij Loes Groot Antink, Dobrinka Yankova, Sibylle Leder, Heent Prins-Smits en Christina Völtl. Ze heeft een brede muzikale interesse en volgde masterclasses, workshops en cursussen in allerlei stijlen, o.a. bij Maarten Koningsberger – klassiek, Jula Aimee – Jazz en Maite Martin – flamenco. In 2008 heeft zij haar certificaat voor de muziektheorie behaald via de Schumann Akademie. Ze treedt met regelmaat op in kleine ensembles en als solist.
Saskia geeft zanglessen waarbij de nadruk ligt op het verminderen van faalangst, een gezonde ademhaling en musiceren met plezier. Ze interesseert zich voor Lichtenberger en Libero Canto.

audio