bio

 Hoi! Ik ben Saskia Yda Heijmans. 

Ik ben begonnen met tekenen toen ik een potlood vast kon houden. In 1994 heb ik de Koninklijke Academie voor Beeldende kunsten afgerond in de richting autonoom Tekenen & Schilderen. Daarna heb ik in diverse galeries geëxposeerd, waaronder de Pulchri Studio en Arti et Industriae (tegenwoordig Artibrak) in Den Haag.  Veel van mijn werk uit die tijd is in het bezit van particuliere kunstliefhebbers.

Toen internet nog in de kinderschoenen stond dook ik in het avontuur van digitale media en websites. Magisch vond ik het, dat ik mijn illustraties kon animeren en dat ze via internet de hele wereld overgingen. Nu is dat allemaal heel gewoon. Ik heb door nieuwsgierigheid en zelfstudie een baan gekregen bij een start-up en daar een aantal jaren als nieuwe media ontwerper en als user interface designer gewerkt.

Sinds kort richt ik me geheel op illustreren. Ik werk aan een eigen productlijn van kaarten, posters en stationery. Na altijd met acrylverf, inkt, kleurpotlood en druktechnieken gewerkt te hebben is nu de Ipad Pro mijn tekengereedschap. Najaar 2018 verschijnen mijn eerste publicaties in het Flow Book for Paper lovers en de Flow scheurkalender 2019.

Naast illustrator ben ik ook sopraan, via de Schumann Academie heb ik de certificaten voor muziektheorie docerend musicus behaald.  Zingen is voor mij de ultieme flow. Het brengt je in contact met je allereigenste ik. Het maakt je heel. In de blog Teken(z)ingen schrijf ik er over en kun je ook horen waar ik mee bezig ben.

KABK jaren ‘90